HTML

ATV kritika

Az ATV műsoraival szembeni kritika. A blogot az az eset hívta életre amikor az ATV meghamisította az amerikai nagykövet szavait. Miután a erre a tényre a nagykövetség a sajtóban rámutatott, az ATV megtagadta a helyreigazítást, és kiállt a gyalázatos hamisítás mellett.

Friss topikok

  • lujo22: azt írod: szándékosan hamisítottak, ezt az ATV nyilatkozataira, korábbi műsoraira, és az ott szere... (2012.01.13. 02:22) Baloldali trollok támadása
  • Dranak: Lol, Bolgár a nagy cölöpverő vitéz. Ahol ilyen embereket kamera elé engednek, ott bármi megtörténh... (2012.01.11. 02:11) Az ATV meghamisítja a nagykövet szavait

Címkék

Archívum

2012.01.10. 05:50 ATV hamisit

Az ATV meghamisítja a nagykövet szavait

Az amerikai nagykövet elkövette azt a hibát hogy interjút adott a balliberális fellegvárnak számító ATV-nek. Ez az adó olyan legendákkal vonult be a köztudatba mint a fingás és pornókönyv írás avatott szakértője, a Demokratikus Koalíció hoppmestere és udvari bolodja, a tolvajpárt SZDSZ egykori elnöke, ("Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel" - Medgyessy Péter, 2004) vagy éppen Gyurcsány táskahordója.

Igaz néhányan ezek közül az alakok közül kínossá váltak. Egy ponton túl még az ATV sem bírta tovább: néhányat kirúgott egy szó nélkül, másoknak csak a műsorait vágta vissza vagy törölte el. Szóval a gyenge emberanyag ellenére legalább a TV vezetése eddig felismerte a legkínosabb problémákat és próbálta nyesegetni őket. Az Eleni nagyinterjúnak amúgy az ATV roppant megörült, azon nyomban kiírták honlapjukra hogy: RENDKÍVÜLI INTERJÚ Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövettel. 

Fotó: US state department - public domain.

Azonban itt közbejött egy kis probléma: a nagykövet korántsem volt olyan véresszájú, mint ahogy a derék TV-nél elvárták volna. De semmi gond hisz úgyis angolul beszél, ezt a titkos nyelvet meg alig néhányan értik az országban gondolták az ATV-nél. Talán ezért juthattak arra a következtetésre, hogy itt az ideje meghamisítani a nagykövet szavait. A nagykövet a következőket találta mondani:

"As we presented our concerns they were very narrow. We only brought up issues that tipped over the top into this area of Hungary's democratic institutions and checks and balances."

erre az ATV a következő fordítást bírta produkálni:

"Aggodalmainknak egyébként csak egy szűk körét adtuk elő, a magyar demokratikus intézményrendszernek, a fékeknek és az ellensúlyoknak csak a csúcsát érintettük."

Jól látszik, hogy az ATV fordítása azt próbálja hangsúlyozni : milyen sok szinte töménytelen aggodalomról volt szó. Az a néhány, amit eddig érintettek csak a jéghegy csúcsa, most jön majd a feketeleves Orbánékra! Ezzel szemben a nagykövetség által kiadott fordítás:

"Előadtuk aggodalmainkat, amelyek egy nagyon szűk körre korlátozódtak. Csak olyan kérdésekre mutattunk rá, amelyek átléptek egy pontot, átcsapva a magyarországi demokratikus intézmények, a fékek és ellensúlyok területére"

Arról szól, hogy az aggodalmak sokasága helyett épphogy kevés volt azokból, "egy nagyon szűk körre" korlátozódva. Az amerikai diplomácia elsősorban a választási rendszerre és néhány más kérdésre fókuszáló korábbi álláspontja is egybevág ezzel. Talán pont ezért esett rosszul a nagykövetnek, hogy ezt a kevés de célirányos kritikát nem vette figyelembe eléggé a kormány.

Mindenesetre nézzük meg mi történt a nagykövetség közleménye után. Az ATV bocsánatot kért, azonnal helyreigazított, a tolmácsra kente a balhét? Épp ellenkezőleg, belálltak az ő verziójukba, lényegében lehülyézték a nagykövetséget. Ugyanis miről is van szó ha az ATV-nek lenne igaza? A követség fordítása a rossz az ATV-é meg a jó. No de a nagykövetség alapvető feladatai közé tartozik a magyar és angol nyelv között fordítani. Ha még egy mondatot sem képesek hiba nélkül lefordítani, hogyan értik meg a törvényeket, a magyar sajtót, a tárgyalópartnereiket? Ha az ATV-nek lenne igaza a nagykövetség takarodhatna is haza stábostól mindenestül. Természetesen az ATV-nak nincs igaza, gátlástalan hazudozókról, hamisítókról van szó. Akik miután lebuktak arcátlan módon megtagadják a helyreigazítást is. Még a követséget is elkezdték kritizálni mondván : nem nekik küldte meg közvetlenül a helyreigazítási kérelmet.  Szerettétek volna titokban tartani igaz? Miközben a félrefordított verzió már a fél magyar sajtót bejárta. 

De most legalább napnál világosabbá vált, hogy értelmezik a sajtószabadságot a baloldalon: a gátlástalan hazudozás és hamisítás szabadsága. 

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://atvhamisit.blog.hu/api/trackback/id/tr163533130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csepel LT 2012.01.10. 07:39:21

Bolgár György:

"a fölemelkedés apró erőfeszítéséből megszületve kirepült a seggéből egy szép, férfias adag fing"

Hogy ki volt az? Azt sajnos Bolgár (k)úr nem árulhatja el, hiszen személyiségi jogot sértene ezzel, rossz hírét keltené valamelyik lealjasult, liberális kollégájának.

"finoman, egyenletesen, hosszan kitartott hang, valamiféle normál á, amely még csak nem is a maximális fizikai erőkifejtés közepette, az erőlködés végén csúszott ki belőle, hanem pályacsere, séta közben, mint a fáradt gőz"

Ezt a fingot valami teniszpályán hallotta.
Nagyon részletes, értő leírás.

Csepel LT 2012.01.10. 07:39:58

Bolgár György életműve, ennek igenis kettős jelentése, politikai áthallása van:

"néhány centiméterrel a mellei fölött ütemesen verem a farkam, és elfog a kísértés, hogy verjem is ki, hogy ráfröccsentsem a felgyülemlett ondót a mellére, a nyakára, a szájára, hadd ejtsem őt kétségbe azzal, hogy bármennyire készült is, nem fog történni semmi, kielégítetlen marad, és ennél nagyobb kínzás számára el sem képzelhető".

Csepel LT 2012.01.10. 07:47:53

Ilyen derék emberekkel van tele az ATV. De ott van még Grécy Zsolt is, Kuncze sajnos már nem. Pedig ő volt a legjobb "újságíró" (értsd levitézlett bukott politikus, aki pártpropagandát ad elő).

Dranak 2012.01.11. 02:11:11

Lol, Bolgár a nagy cölöpverő vitéz. Ahol ilyen embereket kamera elé engednek, ott bármi megtörténhet.
süti beállítások módosítása